OPRICHTER INSPIRATIE

Felix Koroma geboren in Sierra Leone West Afrika.Vlucht in 2001 naar Nederland als gevolg van de langdurige en gruwelijke burgeroorlog in zijn geboorteland.Veel mensen zijn de dupe geworden van deze gruwelijke burgeroorlog, zowel lichamelijk als psychisch en in het bijzonder de kinderen en de jongeren in Sierra Leone. De economie en de infrastructuur van het land hadden het ook zwaar te verduren. Duizenden mensen zijn verminkt en/of vermoord gedurende deze burgeroorlog.

Felix was helaas getuige geweest van de vele verwoestingen en gruwelijkheden die door de rebellen zijn verricht. Dit heeft een grote impact op zijn leven gehad gedurende zijn jeugd. Hij was gedurende de oorlog gescheiden van zijn ouders en hij kon niet meer naar school. Hij heeft gedurende die tijd getracht om op straat te overleven. Als gevolg daarvan alleen opgegroeid. Hij voor zichzelf moeten zorgen en moest vechten voor zijn leven.

Felix heeft geluk gehad naar Nederland kon vluchten voor zijn veiligheid. Eenmaal in Nederland, durfde hij opnieuw te dromen en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Naar aanleiding hiervan besloot hij de studie Sociaal Pedagogisch Werk (SPW 4) en Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) heeft gevolgd bij Friesland College respectievelijk Stenden University in Leeuwarden. In 2010 heeft hij zijn Bachelor diploma behaald. Naast zijn studie werkt Felix met jongeren met een gedragsstoornis.

Ondanks alle negatieve en moeilijke ervaringen gedurende zijn jeugd, heeft hij zich voorgenomen om het leven van anderen op een positieve manier te beïnvloeden.
Gedurende zijn studie is er een brandende passie ontstaan om zijn landgenoten te helpen. Deze passie wist hij te vertalen in het oprichten van het MercyMe-project. Dit project is ondergebracht in een stichting die tot doel heeft een bijdrage te leveren aan de welzijn kinderen.