ANDEREN HELPEN EN 
BIJDRAGEN AAN EEN BETERE MAATSCHAPPIJ

Welkom op de site van stichting MercyMe-Project. MercyMe is een organisatie die zich inzet voor het welzijn van straatkinderen in Sierra Leone, in het bijzonder de kinderen die slachtoffers zijn geweest van de elf jaar durende oorlog. Onze belangrijkste doel is om de kwaliteit van het leven van deze kinderen in een economische, sociale, financiële en spirituele wijze te bevorderen, zodat deze kinderen op eigen kracht kunnen staan. Is het niet onze verantwoordelijkheid om gehoor te geven aan degenen die in nood verkeren? Voelt u zich vrij om ons te steunen in onze doelstelling om het leven van deze kinderen aangenamer te maken. Uw bijdrage, van welke aard dan ook, zal zeker een verschil maken in het leven van een kind in nood !!!

GESCHIEDENIS VAN DE OORLOG IN SIERRA LEONE

Sierra Leone is een land in West Afrika, welke haar kustlijn heeft aan de Atlantische Oceaan. De bevolking van Sierra Leone telt circa 5 miljoen inwoners. Sierra Leone was een kolonie van Engeland en heeft in 1961 haar onafhankelijkheid verkregen. Echter, het genot van de vrede en stabiliteit in Sierra Leone was van korte duur. In 1991 brak er een burgeroorlog uit, welke elf jaar lang duurde. Duizenden mensen zijn omgekomen en meer dan 2 miljoen mensen zijn gevlucht naar andere landen. Sinds het einde van de burgeroorlog in 2001/2002, werkt Sierra Leone nog steeds aan de wederopbouw van het land.

STICHTING MERCYME GELOOFT IN HET WELZIJN VAN KINDEREN

De rechten van kinderen moet worden gerespecteerd. Kinderen zijn over het algemeen kwetsbaar en zij hebben iemand nodig die voor hen kan opkomen als hun mensenrechten worden geschonden. Het komt helaas te vaak voor dat de rechten van kinderen in veel landen worden uitgebuid. Te denken valt aan o.a. het misbruik van kinderen, kinderarbeid, kinderprostitutie en/ of kinderporno en aansporing tot kindercriminaliteit (zoals in Sierra Leone waar kinderen gedwongen werden om als kindsoldaten te werken)

ACTUEEL NIEUWS
MercyMe actief in Sierra Leone

De stichting stelt zich ten doel om deze kinderen perspectief op een betere toekomst te bieden door het tot stand brengen van een opvanghuis in Yonibana. Naast onderdak biedt dit weeshuis straks ook de mogelijkheid van psychologische ondersteuning en recreatie. Op dit moment zorgen wij er al voor dat 13 kinderen in pleeggezinnen wonen en naar school gaan. Ook dit gebeurt in Yonibana, een dorp in het midden van het land. Inmiddels heeft de stichting 4 hectare grond gekregen van de plaatselijke Gemeente en is daarom nu actief bezig met het werven van fondsen voor de bouw van het opvanghuis, waar binnen afzienbare tijd ruim zeventig straatkinderen een plekje moeten krijgen.